Két hét helyett hét hónap Anglia

2017. január 04. 18:20 - LouiPhoto

 

Volt szerencsém több hónapot eltölteni az Észak-nyugat Angliában lévő Lake District Nemzeti parkban. 

Hogy hogyan? 

Kivettem két hét szabit, hogy kiruccanjak, túrázzak, fotózzak. Majd úgy alakult, hogy a két hétből hét hónap lett. :))) Egy jó barátom a város egyik legjobb éttermében volt szakács, és mivel nekem is az egyik szakmám az, igy beajánlott. Pikk-pakk felvettek, aztán márcsak az itthoniaknak kellett valahogyan elmondanom, hogy hát nem jövök haza, legalábbis nem most. Pont a téli időszakban sikerült kint lennem. Gondolhatjátok! Eső, szél, sötétség, eső, szél, hideg, szél, szél, szél, eső. Később tudtam meg, hogy egész Egyesült Királyság legcsapadékosabb városába sikerült költöznöm. A munka miatt sok időm nem volt túráznom, de minden jó és rossz időt kihasználtam. Például a szabadságom alatt nem haza jöttem, hanem elutaztam Skóciába, Edinburgh, Loch Ness tó, stb. Mindenképpen megérte az a hét hónap! :) 

Tóvidék Nemzeti Park Északnyugat-Angliában, Cumbria megyében helyezkedik el. Itt található Anglia legmagasabb pontja a Scafell Pike (978m) és a legmélyebb tava a tinta fekete vizű Wastewater is. Itt található továbba a Windermere tó, ami Anglia leghosszabb tava a maga 16km-es hosszával. A nemzeti parkban több mint 16 nagyobb és számtalan kisebb tó található. A terület gazdag történelmi épületekben, (várak, kastélyok, 500 éves kocsma :) ) és őskori maradványokban. Mindenkinek ajánlott, aki szeret hegyet mászni, kerékpározni, túrázni, horgászni, csónakázni…

Számtalan híres költő, író élt itt, pl. William Wordsworth, Beatrix Potter.
A városka ahol laktam, Ambleside. Az egyik legcsapadékosabb és egyben a legnépszerűbb kisváros, ahol mindenki mosolyog. :) A tóvidék szinte minden pontjával jó utak kötik össze ezért tökéletes kiinduló pontja egy túrázásnak, hegymászásnak. A kisvárosban leginkább két féle üzlet található. Vendéglátó és túraruházat, de ezekből nagy a választék. Még filmszínház, nyáron pedig zenei fesztiválok is színesítik a kínálatot. Az i.sz. 79-ben épült római Galava erőd maradványai, a Stock Ghyll Force vízesés és a National Trust információs irodájának otthont adó Bridge House jelenti Ambleside látnivalóit. Nyári hónapokban Ambleside és Lakeside között gőzhajó közlekedik.
Európa egyik legszebb, kutyabarát nemzeti parkját legalább egyszer látni kell! Az esőkabátot ne felejtsétek otthon!

Sidlovszky Lajos

Fotográfus

Ha tetszenek a fotóim lájkold a Facebook oldalam, nehogy lemaradj a legújabb képekről! :)

 

_eng8628.jpg

_eng9574.jpg

_eng9974.jpg

_msm2618.jpg

_msm2657.jpg

_msm3045.jpg

_msm4159.jpg

_msm4640.jpg

_msm4752.jpg

_msm4767.jpg

_eng6256.jpg

_eng6309.jpg

_eng6847.jpg

_eng7217.jpg

_eng7455.jpg

_eng8403.jpg

_eng8600.jpg

Copyright © 2017 Sidlovszky Lajos. Minden jog fenntartva. A cikkben található minden kép és szöveg szerzői jogvédelem alatt áll,  írásbeli engedély nélküli felhasználásuk, publikálásuk tilos.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sidlovszkylajos.blog.hu/api/trackback/id/tr4512097267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása