Megszűnt az elsőbbségi beszállás a Wizz Air-nél?

2017. január 17. 01:40 - LouiPhoto

Annyira meglepett a dolog, hogy gyorsan, még a gépen megírtam ezt a bejegyzést, hogy minél hamarabb megtudjam osztani Veletek!


Mindig is ferde szemmel néztem az olyanokat, akik elsőbbségivel szálltak fel, kivétel természetesen a segítségre szorulók, idősebbek, kisgyermekesek. Gondoltam, minek pluszt fizetni ezért? A gép úgy sem hagy itt senkit, aki már átjött az ellenőrzésen! Igen ám, de
hozzátartozik, hogy ehhez a szolgáltatáshoz jàr még egy plusz kézitáska felvítele is a fedélzetre, aminek a maximum mérete 40x30x18cm. Jelenleg a Wizz Air járataira díjmentesen egy 42x32x25cm -es kézipoggyász vihető fel! Én egy nyíregyházi táska készítőtől rendeltem, aki külön gyártja ezeket a méreteket.
"Csökkentse minimálisra a sorban állás idejét, és szálljon fel a gépre az elsők között."
Hirdeti magát a fapados társaság.
Viszont most a Ferihegyi repölőtéren (mert igenis ez a neve!) lezárták a reptér szégyenfoltjaként emlegetett fapados bádog bódét, ahol várakozni lehetett felszállás előtt. Helyére egy új, korszerű bádog bódé kerül kb. 2054-ben. Na jó, ez vicc volt, reméljük nem! :)
Most ahelyett, hogy a hidegben végig gyalogolna az ember a nyitott folyóson és végig rángatná a gurulós bőröndjét a kifuton, mint a régi M7-esen, buszok várják a kijáratnál őket. A kapuknál értelemszerűen az elsőbbségi beszállást vásárlók szállhatnak fel először, majd mindenki más.
Itt jön a csavar! A buszon már keveredik mindenki mindenkivel! A férfiak a nőkkel, gyerekek a felnőtekkel, a férfi aftershave a női parfűmmel, külföldi a magyarral és persze az elsőbbségi a nem elsőbbségivel! Így a géphez érve, a buszról leszállva mindenki megy amerre lát! Ott már sehol egy illetékes, aki a helyes útba igazitaná a szétszaladt, eltévedt lelkü "csordát"!
Most úgy alakult, hogy megvettem életem első elsőbbségi beszállását, igaz inkább a plusz kézitáska miatt. Gondoltam is, hogy, hejj most én is egyike leszek azoknak, akit ferde szemmel néznek! De hiába! Közvetlen a gépnél már nincs elsőbbségi beszállás a Wizz Air-nél! Marad csak a plusz kézi táska (40x30x18cm) előnye. Ez is valami, ha nincs sok csomagunk és nem kell nagyobb börönd, akkor ez is megérheti! Ezért a plusz szolgáltatásért én a mostani utamra + 3200ft-ot fizettem oda-vissza! Érdemes kicsit számolgatni, hogy jön ki jobban a magyar ember...
Ha valakinek más információja lenne ezzel kapcsolatban, kérem írja ide kommentbe!
Segitsünk egymásnak ahol tudunk! ;)

image.jpg

 

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sidlovszkylajos.blog.hu/api/trackback/id/tr9312132071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jeanlucpicard 2017.01.18. 09:18:52

alapvetően annyi előnye még mindig megmarad, hogy az első buszra szállsz fel, amivel te még biztosan el tudod a fejed felett helyezni a pogyódat, nem szedik el és teszik be a gép mélyébe
egyébként nem csak a nem schengeni bádogot szedték fel? múlt héten még tudom, hogy volt schengeni hodály, amiből wizz is indult
ez egyébként a hagyományosoknál is hasonló, ha busz van, a business szállhat be először a buszba, de legtöbbször szállhatnak fel melléjük már turistaosztályos utasok is

Dr. Tim Pedersen Dr. (egy L-lel) 2017.01.20. 10:46:07

@jeanlucpicard: Csak egy rendes légitársaságnál megvan a saját helyed és nem a fedélzeti közelharc dönti el ki hova ülhet. És mivel nem maxra van székezve a gép, hanem jóval szellősebbre, így a kevesebb utas kézipoggyásza is kényelmesen elfér. Még úgy is, hogy normál méretű kézipoggyászt vihetsz a fedélzetre, nem pedig wizz-szabvány méretű ridikül/retikül-t. Én egy köcsög sznob vagyok és többnyire business-en (ilyen ugye a fapadon nincs) utazom és szeretek minél később beszállni és minél hamarabb kiszállni. Igaz nem vagyok Fillér B. Gusztáv. Minek a szükségesnél több időt a gépen tölteni?

blöff 2017.01.20. 10:46:07

Talán még annyi előnye van, hogy ha előbb beszállsz, megválaszthatod hova ülsz. Tudom, az már nagyon felnőttes dolog ezt magasról leszarni és milyen gyerekes már az, ha az ember ablak mellé szeretne ülni, de én vállalom. Ha már utazom, akkor engem jobban érdekel, hogy ha gépen szállok fölébe, milyen térkép alul a táj, a színek, stb-ről nem beszélve. Azt meg én nem értem, hogy a többséget ez mérhetetlenül nem érdekli, vagy legalábbis az a macsóság, ha ül a csőben és ugyanazt csinálja, amit az életének bármely más részén (telefont nyomkod, filmet néz, olvas, játszik). Végülis, ha egy évben max 1-2-szer repülsz (a magyar átlag még ez alatt is van) valóban nem érdekes, hogy másképp lásd a világot.
Na ezért volt jó az elsőbbségi beszállás pl... pár ezer Ft-ot megér a látvány.

FDToth 2017.01.20. 10:46:07

nem Budapesten a buszon pl. előre terelik fel az elsőbbségieket, majd utána hátra a nem elsőbbségieket (egy lánccal el vannak választva) és a géphez érkezve csak az első ajtót nyitják ki, hogy az elsőbbségiek kiszálljanak, majd utána jöhetnek az elsőbbségiek.
Easyjet ilyen szempontból jobb, ott figyelnek erre itthon is.
Meg lehet reklamálni, hátha felajánlanak egy kis kupon-összeget a köv repjegy vásárláskor.

morph on deer 2017.01.20. 10:46:07

Ez a karám előtti időkben is így volt, de akkor még csak a tágasabb helyekre szóló (extra) jegyekkel lehetett ezen segíteni. Az ülőhely vásárlása ezen azért segít, ami nekem jól jön, mivel nem bírok ácsorogni pár sérült csigolya jóvoltából.

LouiPhoto 2017.01.20. 10:53:30

@FDToth: itt az volt a problema hogy nem volt lanc sem a buszon es az elsobbsegi ajton is az szallt fel aki akart! A gephez erve pedig minden ajtot egyszerre nyitottak mind a ket buszon es ugy rohantak a gephez mint reggel a 7-es buszra.

LouiPhoto 2017.01.26. 13:51:52

FRISS: A héten Liverpoolból jöttem haza és ott bizony működött az elsőbbségi beszállás! Minden úgy történt ahogy kellett! Lehet hogy csak nálunk mennek másképpen a dolgok? Nem ez lenne az első ilyen... ;)
süti beállítások módosítása